Billede lånt af LB Consult Rådgivende ingeniører A/S

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg udvides med en stor ny sengebygning på 14.900 m2 i direkte forbindelse med det eksisterende sygehus. Den skal være indflytningsklar i 2019. Målet med udbygningen er at skabe et fremtidssikret sygehus, hvor patienten oplever et effektivt, helhedsfokuseret og sammenhængende forløb, hvori patienten aktivt inddrages og møder høj faglig ekspertise i omgivelser, der er trygge og stimulerende.

I stueplan bliver der reception, venteområde, blodprøveambulatorium samt et auditorium. Derefter følger 5 etager med i alt 158 super moderne enmandssengestuer. Sengestuerne er en nytænkning i patientforløbet, og de er derfor indrettet med henblik på selvhjælp og har patienterne i centrum.

Hver enkelt enmandsstue er indrettet med eget bad og toilet, og en sofa/sovebriks – hvor en pårørende er velkommen til at overnatte. Sengestuen bliver også et behandlingsrum, hvor undersøgelser, behandling og terapi sker på stuen. Dermed skal patienten ikke transporteres unødigt rundt på sygehuset, og læge og patient kan tale sammen helt uforstyrret. På stuerne vil der være skabe med udstyr, linned, forbrugsvarer m.v., således personalet ikke skal forlade patienten for at hente disse ting. En computer og tv-skærm på hver stue gør det muligt for læger og sygeplejersker sammen med patienten og evt. pårørende at tilgå journalen.

Sengebygningen er udført i lavenergiklasse 2020 samt indeklima klasse A.

Jysk CTS A/S har både elektrikere, teknikere og lærlinge tilknyttet projektet. Deres opgave er at installere et stort CTS anlæg, som styrer både indeklima og belysning i den store nye bygning.