Alle Jysk CTS’s medarbejdere var inviteret på sommerudflugt, og vi mødtes til morgenmad hos Strøjer Samlingen i Assens.

Vi fik rundvisning, og så de meget flotte og forskellige biler i samlingen – fx. James Bond’s Aston Martin fra filmen ”Die Another Day”, nogle af de kongelige Krone biler, Pit Lane udstillingen med biler, som har deltaget i Le Mans, en Bugatti Type 46 fra 1930’erne, en Bugatti Veyron 16,4, som er verdens hurtigste gadebil – 431 km/t er topfarten og mange andre biler. Der var også den dansk producerede superbil Zenvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi sluttede af med en dejlig frokost hos Strøjer Samlingen, og kl. 13.00 gik turen videre. Vi kørte i kortege (uden det store held…)  på de små hyggelige veje mod Svendborg i det mest fantastiske vejr. Kl. 14.00 samlede vi os igen. Vi blev delt op i 5 hold, og så skulle vi på Gourmet Rally. Det var en tur rundt i noget af Svendborg by, hvor opgaven var at smage på Sydfyn.

Vi startede på hotellet, hvor der var 10 forskellige krydderurter, som vi skulle gætte navnene på. Bagefter skulle vi digte et vers, hvor nogle krydderurters navne skulle indgå. Der sluttede vi af med at smage en brændevin, hvor vi skulle gætte, hvilke ingredienser, den var lavet på. Næste stop var ”Børsen”, som består af flere forskellige typer værtshusstuer – Matadorstuen, Mogensenstuen og Marthastuen. Vi hørte røverhistorier om det godt skib Martha samtidig med, at vi smagte på portvin, og skulle svare på forskellige spørgsmål om portvin.

3. stop var en gårdbutik, hvor vi skulle gætte navne på nogle grøntsager og urter. Vi smagte på chokolade, og skulle derefter gætte chokoladeprocenten på smagsprøven. Vi gik videre til Vinstuen, hvor vi blev præsenteret for og smagte på en hvidvin med hyldeblomst samt en rosevin. Her var der også nogle spørgsmål, som vi skulle svare på. Så kom vi tilbage til hotellets bar. Her var der smagsprøver på most, lakridskonfekt, gin og øl. Der var 2 af hver slags, og vi skulle udpege den sydfynske udgave. Bagefter skulle vi oversætte nogle fynske udtryk til ”almindeligt dansk”, det gav mange gode grin.

Da turen sluttede efter vores besøg de 5 steder, var vores point blevet samlet ind, og der skulle findes en vinder. Taberne fik en meget gammel flaske mousserende vin, hvor der ikke var bobler i mere… Vinderne fik en pose med 2 gode fynske øl og en pose lakridskonfekt.

Efter den sjove ”Smag på Sydfyn” tur, så hyggede vi i baren på hotellet, indtil vi kl. 18.00 samlet gik ned på Svendborg Havn til ”Spisetid”. På deres tagterrasse nød vi aperitif, øl og snacks i det skønneste vejr inden middagen. Vi fik en lækker 3-retters menu med lokale råvarer. Aftenen sluttede af med besøg rundt på forskellige steder i Svendborgs natteliv. Der var nok at tage af – Svendborg går jo for at være den by i Danmark med flest værtshuse pr. indbygger.

Det var en skøn tur med fantastisk vejr og meget snak og hygge på kryds af alle Jysk CTS’s afdelinger. Tak til alle for at være med til at gøre turen til en succes.

Vi er et godt hold !