Billede lånt af Fredericia Dagblad

Projekt: Fredericia Idrætscenter

Fredericia Idrætscenter er placeret i et af byens skønneste områder, hvor den 80 hektar store Madsbypark skaber de perfekte omgivelser med store grønne arealer og muligheder for et væld af aktiviteter. Derudover har de både Best Westeren, Danhostel, Fredericia Golf Club, Fredericia Miniby og Madsby Legepark som naboer. Selve Fredericia Idrætscenter er Danmarks næstestørste indendørs idrætsanlæg på 25.000 m2 og består af seks haller, et bowlingcenter, keglebaner, svømmehal, badeland, café og træningscenter, og så har Fredericia Håndboldklub base i centeret. Med de mange faciliteter danner Fredericia Idrætscenter rammen om mange af byens aktiviteter og arrangementer inden for både sport, kultur og erhverv.

Siden idrætscenterets indvielse i 1969 er det originale indgangsparti, der er opført i gule mursten, ikke blevet opgraderet til et tidssvarende design. Men 2018 blev året, hvor idrætscenterets ønske om en større modernisering blev indfriet. Det originale indgangsparti er blevet erstattet af en 60 meter lang og 8 meter høj nybygning i glas på tre etager. Moderniseringen betyder, at der nu er langt bedre faciliteter til de mange besøgende der benytter idrætscenteret. De nye faciliteter inkluderer et 450 m2 stort velkomstområde, hængetribune med plads til 125 personer, lounge med panorama vinduer og udsigt til T. Hansen Arenaen, klublokaler til Fredericia Håndboldklub, omklædningsrum, renovering af hal og fitnesscenter. Fredericia Idrætscenter indviede glædeligt den nye tilbygning den 5. september 2018.

Moderniseringen af Fredericia Idrætscenter handler ikke udelukkende om det æstetiske udtryk og faciliteterne, men i høj grad også om at levere et behageligt indeklima, der tilgodeser de mange mennesker og aktiviteter den nye bygning skal håndtere. Samspillet mellem forskellige elementer der sikrer et godt og stabilt indeklima står Jysk CTS A/S for. Det er i høj grad temperaturen og luftkvaliteten der er i fokus i dette projekt, og har et stor betydning for, hvordan man som gæst eller medarbejder oplever indeklimaet når man opholder sig Fredericia Idrætscenter. Derfor har vi installeret både temperatur og CO2-følere, som sikrer at temperaturen og luftkvaliteten altid er stabil, sådan den bedste komfort opnås.

Med miljøet i tankerne har det været vigtig, at driften af CTS anlægget sikrer et godt indeklima, samtidig med at energiforbruget begrænses. Det er Jysk CTS A/S med til at levere gennem vores CTS anlæg, der sørger for, at de har et minimalt energiforbrug, samtidig med at Fredericia Idrætscenter får et indeklima med høj komfort.

CTS anlægget giver Fredericia Idrætscenter et samlet overblik, der gør at de kan styre, overvåge og betjene de byggetekniske anlæg, så som varme, ventilation, køl, varmt brugsvand, udendørsbelysning og naturlig ventilation i ét samlet system.

Jysk CTS A/S er altså med til at sørge for et behageligt indeklima i Fredericia Idrætscenters nye tilbygning, samtidig med at levere et minimalt energiforbrug.