Et af Jysk CTS større projekter er Aarhus Letbane, som du kan læse mere om herunder.

Aarhus Letbane bliver Danmarks første letbane, som har til formål at skabe en bedre infrastruktur i Aarhus og omegn, særligt for at etablere et mere effektiv og bekvem kollektiv trafiksystem til de mange pendlere. Til en start erstattes de to eksisterende jernbaner Grenaa- og Odderbanen, men der er planer om at udvide Letbanen til både Brabrand og Hinnerup i fremtiden.

Letbanen forventer at kunne levere et konkurrencedygtig alternativ til både bilen og bussen, med kortere rejsetider og let tilgængelig på-og afstigning. Samtidig er den miljømæssige gevinst også central, som inkluderer en reduktion af energiforbrug, støj og luftforurening.

I den forbindelse er der blevet bygget en administrationsbygning, samt kontrol- og vedligeholdelsescenter, hvor alt styring og vedligeholdelse af Letbanen finder sted. Jysk CTS har her udført en omfattende implementering af CTS anlæg.

Vi har stået for at samle lys, ventilation, varme og CO2-niveau i ét system, som sørger for et fuldt overblik over bygningens samlet drift indenfor pågældende områder. Dertil har vi sørget for at integrere en optimal signaloverførsel mellem vores CTS system og SCADA. Dette betyder i praksis, at indeklimaet kan styres præcis i overensstemmelse med kundens ønsker og behov, samt effektivisere og holde forbruget nede. Jysk CTS har dermed været med til at indfri Aarhus Letbanes vision om, at sikre en så bæredygtig drift af bygningen som muligt.

Vores arbejde er nu afsluttet, og letbanen forventes i drift i løbet af 2017.

Læs mere om Aarhus Letbane på www.letbanen.dk.