Billedet er lånt fra dac.dk

I januar 2017 påbegyndte Jysk CTS A/S et særdeles spændende projekt for Statens Museum for Kunst, hvilket du kan læse mere om herunder.

Efter en brand på Christiansborg Slot, hvor kongernes kunstsamlinger fra både Danmark og udlandet var opbevaret, besluttede man at opføre en separat museumsbygning. Statens Museum for Kunst blev indviet i 1897 og er stadig placeret på Sølvgade i København, hvor det oprindelig blev opført.

Den storslåede museumsbygning blev i sin tid tegnet af J. Vilhelm Dahlerup, som var en af datidens helt store arkitekter. Selvom den højtidlige bygning var en konges kunstsamling værdig, var der med tiden for lidt plads til alle samlingerne. Dette blev i 1998 løst med en tilbygning. Den nye tilbygning er præget af sit simple udseende og store vinduespartier, som står i stærk kontrast til den oprindelige og meget dekorerede museumsbygning. Disse bliver dog smukt forenet af en glasoverdækket skulpturgade, hvor kontrasten især kommer til udtryk. Ligesom kunsten, der pryder museets vægge, er de to bygninger også et smukt vidne om udviklingen af vores kultur.

Da Statens Museum for Kunst besidder en meget værdifuld kulturarv, er det særdeles vigtigt, at kunsten bevares i de bedste rammer. Derfor blev klimaanlægget renoveret og optimeret, for at kunne opfylde de skærpede krav til både opbevaring, udstilling og bevaring af kunstsamlingerne. Bevaring af kunstsamlingerne kræver en luftkvalitet og et indeklima, som er i top, og det stiller meget specifikke krav til klimaanlæggets styring af både temperaturer og luftfugtighed i bygningerne. Den rette løsning for Statens Museum for Kunst har Jysk CTS A/S leveret helt i overensstemmelse med de individuelle ønsker.