I kæmpe store drivhuse tæt på Odense produceres medicinsk cannabis. Jysk CTS A/S har lavet CTS styring til den biofarmaceutiske virksomhed, som benytter de nyeste teknologier og komplekse processer i deres avancerede produktionsanlæg.

På Fyn ligger et moderne biofarmaceutisk tysk firma, som også har deres egen medicinske cannabisplantage i Danmark. De arbejder med forskning, udvikling og produktion af aktive ingredienser i cannabis til brug i den medicinske sektor. De er en af de førende cannabisproducenter.

De har fokus på moderne produktions-/forskningsforhold og økologisk bæredygtighed. Deres mål er at stille nye terapeutiske muligheder til rådighed for læger og patienter – især til smertelindring for patienter, der har svære kroniske lidelser. Virksomheden forsker intensivt i forskellige former for cannabis.

Deres produktionsanlæg dækker flere tusinde kvadratmeter, og har en årlig produktion på flere ton. De er blandt de mest avancerede hybriddrivhuse i verden. De følger de højeste kvalitetsstandarder, hvor cannabisplanterne dyrkes under strenge kontrollerede forhold med overvågning fra deres eget laboratorium på stedet.

I produktionen benyttes banebrydende renrums teknologi, intensiv procesovervågning sammen med deres højt kvalificeret personale. De aktive farmaceutiske ingredienser fra planterne udvindes i et eksklusivt produktionsanlæg, hvor de benytter de nyeste teknologier og komplekse processer til at ekstrahere og raffinere de aktive ingredienser fra cannabisplanterne.

Jysk CTS har her installeret et CTS anlæg, som styrer det verificerede ventilationsanlæg i deres nye produktions tilbygning. Anlægget er indreguleret med virksomhedens FMS anlæg, så der kan opretholdes bestemte over- eller undertryk i forskellige rum. Dette er for at sikre, at der ikke kommer snavs og skidt ind i produktionsrummene. Der er brugt meget tid på indkøring af anlægget, hvor vores tekniker Anders har haft en del samarbejde med både rådgiver, ventilation og VVS folkene for at få anlægget korrekt indstillet.

 

CTS anlægget har tilknyttet 20 zoner, som enten er rumtemperatur-, CO2- eller fugtstyret, og alle spjæld er indbygget med MOD-bus kommunikation. 4 zoner styrer varme via radiatorer eller gulvvarme. Til anlægget er der også varme- og køleblandesløjfer, befugter, fancoils og brandautomatik. Der er også energimåler og en vejrstation tilknyttet. Vi har også implementeret et ATEX ventilationsanlæg, som sikrer korrekt ventilering af fabrikkens nye ethanol baserede udvindingsfacilitet.

Vi har opsat en stor touch fladskærm i produktionen, hvorfra CTS anlægget kan styres. Det giver medarbejderne mulighed for lokalt at kunne justere både temperatur, fugt og varme.